Ανάβαση στη Ντουρντουβάνα (κορυφή Τριανταφυλλιά 2.109μ.)

Στην ορεινή Κορινθία θα βρεθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 όπου θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή Τριανταφυλλιά της Ντουρντουβάνας, που υψώνεται στα 2.109 μέτρα, επάνω από τη λίμνη της Δόξας, στην περιοχή του Φενεού Κορινθίας, νότια του ορεινού όγκου του Χελμού.
Η θέση του βουνού συνδυάζει μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες της ελληνικής ορεινής φύσης. Εικόνες που περιλαμβάνουν την αρχαία πεδιάδα του Φενεού, τη λίμνη της Δόξας με το εκκλησάκι που βρίσκεται στο μέσον της, το πυκνό δάσος στους πρόποδες της κορυφής και βέβαια, την ίδια την κορυφή της Ντουρντουβάνας που κυριαρχεί σε όλο αυτό το σκηνικό. Αρχαίοι μύθοι και ιστορίες είναι στενά συνδεδεμένες με τη ευρύτερη περιοχή, με πιο γνωστόν αυτόν του άθλου του Ηρακλή στην πεδιάδα της Στυμφαλίας.
 
Αναχώρηση: Κυριακή 12/3/2023 και ώρα 06:00 π.μ. με προορισμό τη λίμνη Δόξας.
Βαθμός δυσκολίας: 6 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και χειμερινός εξοπλισμός)
Ώρες πορείας: 8 +/-
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στον αρχηγό Κουραμπά Γιάννη (6972719232).
Επισήμανση: Ο δανεισμός και η επιστροφή (χρέωση-ξεχρέωση) των υλικών γίνεται μόνο από τον Έφορο Υλικών κάθε Πέμπτη 21:00 - 22:30.
Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο μέλη του Συλλόγου μας ή μέλη σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α.. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Καλαμάτας και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς (επιτρέπεται σε άτομα που συμμετέχουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν χωρίς να είναι μέλη).